Web Analytics Made Easy - Statcounter

دین و اندیشه > دین - همشهری آنلاین:
علاوه بر ایران، در شش کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس، لبنان، فلسطین و اردن، کشورهای شمال آفریقا، سراسر جنوب شرق آسیا، سوریه و ترکیه و ... جمعه عید فطر است اما در برخی کشورها نظیر عراق و پاکستان شنبه به عنوان عید فطر اعلام شد.

به گزارش همشهري آنلاين، شش کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس، جمعه را به عنوان نخستین روز ماه شوال و عید سعید فطر اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اين اساس، کشورهای عربستان، قطر، عمان، کویت، امارات و بحرین اعلام کردند که هلال ماه شوال رویت شده است و جمعه نخستین روز از ایام عید سعید فطر است.

ماه مبارک رمضان امسال در این کشورها به صورت همزمان از روز پنجشنبه 27 اردیبهشت آغاز شده بود.

عید فطر در کنار عید قربان یکی از اعیاد مهم مسلمانان جهان بویژه کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس است. تعطیلی ادارات و مراکز دولتی در این کشورها به مناسبت عید فطر از 4 تا 12 روز است. این تعطیلات از چهارشنبه 23 خرداد ماه آغاز شده است.

لبنان، فلسطین و اردن جمعه را روز عید فطر اعلام کردند

نهادهای دینی در لبنان، فلسطین و اردن نيز جمعه را نخستین روز از ماه شوال و عید سعید فطر اعلام کردند. 

در لبنان، فلسطین و اردن ایام عید فطر دو تا سه روز است و تعطیل عمومی اعلام شده است.
کشورهای شمال آفریقا جمعه را عید فطر اعلام کردند همچنين مسئولان امور دینی کشورهای شمال آفریقا شامل مصر، تونس، مغرب، الجزایر و لیبی جمعه را نخستین روز ماه شوال و عید فطر اعلام کردند. مرکز فتوای مصر از رویت هلال ماه شوال خبر داده و اعلام کرد روز جمعه در مصر عید فطر است.

پیش از این ایران، عربستان، امارات، بحرین، قطر، اردن و بسیاری دیگر از کشورهای اسلامی روز جمعه را عید فطر اعلام کردند.
جمعه؛ عید فطر در سراسر جنوب شرق آسیا نماز عید سعید فطر همزمان با روز اول شوال، صبح جمعه با حضور میلیون‌ها نفر از مسلمانان جنوب شرق آسیا و ایرانیان مقیم این کشورها پس از یکماه بندگی و عبادت الهی در ماه صیام با شکوه تمام برگزار شد. مسلمانان در کشورهای مالزی، اندونزی، برونئی، فیلیپین، تایلند و سنگاپور با حضور در مساجد مختلف نماز عید فطر را اقامه کردند.
عيدفطر | سوريه و تركيه جمعه؛ عراق و پاكستان شنبه سوريه، تركيه، صربستان و انگليس ديگر كشورهايي هستند كه جمعه در آنها عيد فطر است اما در عراق و پاكستان روز شنبه به عنوان عيد فطر اعلام شده است.

دفتر آیت‌الله سیستانی مرجعیت عالی عراق با صدور اطلاعیه‌ای روز شنبه را عید فطر اعلام کرد.
منبع: ايرنا در همین زمینه: جمعه ۲۵ خرداد، روز اول شوال و عید سعید فطر است

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۸۸۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امام جعفرصادق علیه‌السلام، ششمین پیشوای شیعیان در ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجری قمری در مدینه متولد شد، پدر ایشان امام باقر علیه‌السّلام و مادرش ام فروه است.

ایشان در سال ۱۱۴ هجری قمری پس از شهادت پدرش در سن ۳۱ سالگی به امامت رسید و دوران امامتش با اواخر حکومت بنی‌امیه و اوایل حکومت بنی‌عباس مصادف بود.


جامعه اسلامی در زمان آن حضرت از نظر سیاسی _ اجتماعی با فراز و نشیب‌ها و تحولات مهمی روبرو بود و امام صادق (ع) از اوضاع آشفته دستگاه خلافت اموی استفاده و برنامه اصلاحی و نهضت فرهنگی خود را آغاز کرد و با توجه به فرصت مناسب سیاسی و نیاز شدید جامعه، دنباله نهضت علمی و فرهنگی پدرش را گرفت و حوزه وسیع علمی و دانشگاه بزرگی به‌وجود آورد و در رشته‌های مختلف علمی شاگردان بزرگی تربیت کرد.


سرانجام در سال ۱۴۸ هجری قمری، منصور دوانیقی به‌وسیله انگوری که آن را به زهرآلوده کرده بود، امام صادق (ع) را مسموم کرد و به شهادت رساند.

ایشان در سن ۶۵ سالگی به شهادت رسید و پیکر پاکش را در قبرستان بقیع کنار قبر پدرش امام محمدباقر (ع) به خاک سپردند.

از امام سجاد (علیه‌السّلام) پرسـیدند: امـام بعد از شما کیست؟ فرمود: محمد‌باقر که علم را می‌شکافد. پرسیدند‌: امام بعد از او چه کسی خواهد بود؟ پاسـخ داد: جعفر که نام او نزد اهل آسمان‌ها «صادق» است! حاضران با شگفتی پرسیدند: شما همه راسـتگو و صادق هستید؛ چرا او را «بـخصوص» بـه‌این نام می‌خوانید؟
امام سجاد (علیه‌السّلام) به سخنی از رسول اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) اشاره کرد و فرمود: «پدرم از رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) نقل کرد که: وقتی فرزندم جعفر بن محمد بن علی بن حسین متولد شد، او را صادق بنامید؛ زیرا فرزند پنجم از او جعفر نـام خواهد داشت و ادعای امامت خواهد کرد؛ به دروغ و از روی افترا به خدا، او نزد خدا جعفر کذاب افترا زننده برخداست.»


امام صادق (علیه‌السّلام) مدت ۱۲ تا ۱۵ سال بنا بر اختلاف با امام سجاد (علیه‌السّلام) و بعد از شهادت جد بزرگوارش مدت ۱۹ سال با امام باقر (علیه‌السّلام) زنـدگی کـرد و توانست به مقدار لازم از خرمن دانش این دو بزرگوار، خوشه‌چینی نماید. مدت امامت ایشان ۳۴ سال به طول انجامید؛ که ۱۸ سال در دوره اموی و ۱۶ سال در دوره عباسی بوده است.

امام صادق (علیه‌السّلام) از نظر رخسار شبیه پدرش امام باقر (علیه‌السّلام) بود؛ البته کمی لاغر‌اندام و بلند‌قـامت. مـردی بود میانه‌بالا، افروخته‌روی و پیچیده‌موی بود، صورتش همیشه مانند خـورشید مـی‌درخشید و موهایش سیاه بود و محاسن معمولی داشت. دندان‌هایش سـفید و بـین دو دنـدان‌پیشین او فاصله بود. بسیار لبخند می‌زد و با شـنیدن نـام پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) رخسارش زرد و سبز می‌شد.


چنان سیمای با ابهتی داشت که وقتی مناظره‌کنندگان بـا او رو‌بـه‌رو می‌شدند، زبانشان بند می‌آمد.

القـاب حـضرت‌: صابر، فـاضل، طـاهر، صادق و کنیه‌اش ابوعبدالله بود؛ و نقش نگینش الله ولی و عـصمتی من خلقه بود.

آشنایی با شخصیت امام صادق (ع)

امام صادق (علیه‌السّلام) دارای شخصیتی ممتاز و بی‌نظیر بود و مورد مدح و ستایش صاحب‌نظران قرار گرفته است. مالک بن انس (از پیشوایان چهارگانه اهل‌سنت) می‌گوید: هرگز چشمی مانند جعفر بن محمد را ندیده و گوشی نظیر او را نشنیده و هرگز بر قلب انسانی برتر از جعفر بن محمد، از نظر دانش و عبادت و پرهیزگاری، خطور نکرده است.


در دوران قبل از امامت، حضرت شاهد فعالیت‌های پدر خویش در نشر معارف دینی و تربیت شاگردان وفادار و با بصیرت بود. امام باقر (علیه‌السّلام) در مناسبت‌های مختلف به امامت و ولایت فرزندش جعفر صادق (علیه‌السّلام) تصریح فرموده و شیعیان را پس از خودش به پیروی از او فرا می‌خواند؛ لذا احادیث زیادی مبنی بر نص امامت حضرت صادق (علیه‌السّلام) نقل شده است.

دیگر خبرها

  • تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ به افق قم
  • امروز در کدام استان ها باران می آید؟
  • کنسرت‌های اردیبهشتی کدامند؟
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای دوشنبه و سه شنبه | کدام استان‌ ها هشدار بارندگی گرفتند؟
  • مراسم و محافل حرم مطهر بانوی کرامت در هفته پیش رو اعلام شد
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه
  • کدام کشورها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ (+ اینفوگرافی)